Skulder - smerter og plager

Skuldersmerter er et av de vanligste kroppsområdene der folk opplever smerter. Skulderen, som er kroppens mest bevegelige ledd, er sammensatt av en kompleks struktur av muskler, sener og ledd som arbeider sammen for å gi et bredt spekter av bevegelser. Typiske plager inkluderer senebetennelser, artrose, ac-ledd skader, frossen skulder og flere andre tilstander. 

Les mer om ulike skuldersmerter her, eller bestill time og få en grundig undersøkelse hos en av våre terapeuter.

Les mer om:

Rotator cuff smerter

Rotator cuffen er en gruppe skuldermuskler som er utsatt for overbelastning og rupturer. Dersom du har rotator cuff smerter kan det hende du kjenner deg igjen i følgende:
 
  • Smerter i skulder og overarm når du løfter armen ut til siden

  • Smerter hvis du legger hånden din bak på ryggen

Les mer om rotator cuff smerter her.

senebetennelse i skulder
Frossen shoulder frozen shoulder

Frossen skulder

Frossen skulder, også kjent som adhesiv kapsulitt, er en tilstand som fører til smerte og stivhet i skulderleddet. Dersom du opplever symptomer på frossen skulder, kan du kjenne deg igjen i følgende:

  • Gradvis økende smerte i skulderen, som kan forverres om natten.

  • Redusert bevegelighet i skulderen, som gjør det vanskelig å utføre dagligdagse aktiviteter som å kle på seg eller rekke opp til hyller.

For mer informasjon om frossen skulder og hvordan den kan behandles, les mer her.

Impingement

Skulderimpingement er en vanlig årsak til smerte i skulderen, ofte relatert til rotator cuff-problematikk. Hvis du opplever symptomer på skulderimpingement, kan du kjenne deg igjen i følgende:

  • Smerter i skulderen, spesielt når du løfter armen over skulderhøyde eller beveger den bort fra kroppen.

  • Smerte eller ubehag når du legger armen bak ryggen, for eksempel når du tar på deg en jakke eller fester en BH.

For mer informasjon om skulderimpingement, inkludert årsaker, symptomer og behandlingsmuligheter, kan du lese mer her.

skulder impingement

AC-ledd skader

Skader på acromioclavicular-leddet (AC-leddet) i skulderen, er relativt vanlig, spesielt blant de som deltar i fysisk aktivitet eller kontaktidrett. AC-leddet er punktet hvor kragebeinet (clavicula) møter det høyeste punktet på skulderbladet (acromion). Hvis du opplever symptomer på en AC-leddskade, kan du kjenne deg igjen i følgende:

  • Smerter og ømhet på toppen av skulderen, spesielt når du trykker på området over AC-leddet.

  • Synlig hevelse eller en kul på toppen av skulderen der AC-leddet er lokalisert.

  • Smerter ved løfting av armen, spesielt når du løfter den over hodet eller krysser armen foran kroppen.

For mer informasjon om AC-leddskader, inkludert detaljer om hvordan de diagnostiseres og behandles, kan du lese mer her.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 45 reviews
powered by Google
V VV V
11:47 16 Jun 24
Anbefales på det sterkeste!
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Vanlige spørsmål om skuldersmerter

Skuldersmerter kan oppstå fra en rekke ulike kilder, inkludert muskelspenninger, skader på rotator cuffen (gruppen av muskler og sener som stabiliserer skulderen), betennelsestilstander som tendinitt og bursitt, slitasjegikt, frossen skulder, skulderimpingement, og skader på acromioclavicular (AC) leddet.

Symptomer kan variere basert på skadens natur. Rotator cuff-skader gir ofte smerter ved løft av armen, mens AC-leddskader kan forårsake smerte og hevelse på toppen av skulderen. Frossen skulder kjennetegnes av progressiv stivhet og smerte. En nøyaktig diagnose krever vanligvis en fysisk undersøkelse hos en fysioterapeut og eventuelt bildediagnostikk.

Ja, det finnes øvelser designet for å styrke skuldermusklene og øke bevegeligheten. Hvilke øvelser og hvordan de skal utføres burde gjennomgås med en fysioterapeut for å sikre riktig teknikk og unngå ytterligere skade.

 Forebygging inkluderer å opprettholde god holdning, spesielt når du sitter ved et skrivebord eller bruker en datamaskin. Regelmessig trening for å styrke skuldermusklene og opprettholde fleksibilitet er også viktig. Unngå overdreven belastning og ta pauser under aktiviteter som krever repetitiv armbevegelse.

Kirurgi vurderes vanligvis når andre behandlinger ikke har ført til forbedring, eller når det foreligger en alvorlig skade som ikke kan repareres på annen måte, som en omfattende rotator cuff-rift.

Prognosen avhenger av årsaken til smertene og alvorlighetsgraden av skaden. Mange tilfeller av skuldersmerter responderer godt på behandling, men noen tilstander kan kreve lengre tid eller mer intensiv behandling for fullstendig bedring.

Skuldersmerter kan i noen tilfeller være relatert til andre helsetilstander, som hjertesykdom eller problemer med indre organer. Det er viktig å være oppmerksom på andre symptomer og diskutere dem med en lege.

Scroll to Top