Nakkeplager

Smerter eller plager i nakken er en av de vanligste årsakene til at folk oppsøker behandling. Årsakene kan være mange og behandlingen varierer basert på hva slags plage du har. Her kan du lese mer om ulike årsaker til nakkeplager, vanlige symptomer og ofte brukte behandlingsmetoder.

Les mer om ulike nakkeplager her, eller bestill time og få en grundig undersøkelse hos en av våre terapeuter.

nakkesmerter og kink i nakken

Les mer om:

Kink i nakken

Kink i nakken er en plutselig og ofte smertefull stivhet i nakken. Det kan f.eks oppstå etter en unormal bevegelse eller etter å ha sovet i en dårlig stilling.

To vanlige symptomer på kink i nakken er:

  • Begrenset bevegelighet: Ofte er det vanskelig å vri eller bøye hodet på grunn av smerte og stivhet i nakken.
  • Lokalisert smerte: En skarp eller verkende smerte i et bestemt område av nakken, som kan forverres ved bevegelse.

Les mer om kink i nakken her.

nakkesmerter
Smerter i nakken

Prolaps i nakken

Prolaps i nakken oppstår når en mellomvirvelskive i nakken blir skadet. I noen tilfeller fører dette til press på nerverøttene eller ryggmargen og man kan da få symptomer i både nakken og andre steder (mest typisk armene).

To vanlige symptomer på prolaps i nakken inkluderer:

  • Utstrålende smerter: Smerte som stråler fra nakken ned til skuldre, armer, hender eller fingre.
  • Nummenhet eller prikking: En følelse av nummenhet, prikking eller svakhet i armer, hender eller fingre.

Les mer om prolaps i nakken.

Muskulære nakkesmerter

Nakkemyalgi er en tilstand ofte kjennetegnet ved langvarige muskelsmerter i nakken. Denne tilstanden er ofte relatert til muskelspenninger, dårlig holdning eller overbelastning.

To vanlige symptomer på nakkemyalgi er:

  • Vedvarende muskelsmerter i nakkeregionen og området rundt skulderbladet.
  • Stivhet og redusert bevegelighet: Stivhet i nakken som begrenser hodebevegelser og forverres ofte etter lange perioder med inaktivitet eller samme stilling.
smerter i nakke

Nakkehodepine

Nakkehodepine, også kjent som cervikogen hodepine, er en type hodepine som har sitt utspring i nakken. Denne tilstanden er ofte et resultat av muskulære spenning eller problematikk rundt ryggvirvelene.

To vanlige symptomer på nakkehodepine inkluderer:

  • Ensidig hodepine: Smerten er vanligvis lokalisert på den ene siden av hodet og kan stråle fra nakken til pannen, tinningen eller øyet.
  • Nakkesmerter og stivhet: Økt følsomhet eller smerte i nakken, spesielt ved bevegelse, og ofte ledsaget av stivhet.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Vanlige spørsmål om nakkeplager

Nakkesmerter kan ha mange årsaker, som for eksempel ugunstig holdning over lengre tid, langvarig arbeid foran dataskjermer, overbelastning ved tunge løft, stress, sovestilling, og plutselige bevegelser som kan forårsake kink. Kroniske tilstander som artrose eller degenerative skivedegenerasjoner er også blant de vanligste årsakene.

Selv om de fleste nakkesmerter er forårsaket av ufarlige tilstander eller mindre skader, kan nakkesmerter også være tegn på en mer alvorlig tilstand. Ved mer alvorlige tilstander vil det ofte være andre symptomer tilstede, noe en fysioterapeut eller lege vil være opptatt av å kartlegge. Er du usikker burde du derfor oppsøke en behandler ved neste anledning.

Forebygging av nakkesmerter inkluderer å opprettholde en god ergonomisk holdning, særlig ved langvarig skrivebordsarbeid eller skjermbruk. Å ta regelmessige pauser, utføre nakkeøvelser, sørge for at arbeidsstasjonen er ergonomisk utformet, og å opprettholde en generell god fysisk form kan bidra. Gode sovevaner og en støttende pute er også viktig.

Ja, det finnes en rekke strekk- og styrkeøvelser som kan hjelpe til med å lindre nakkesmerter. Om øvelser er ritkig for deg, og hva slags type øvelser som er riktig, kommer helt an på hva salgs type plage du har. 

Ja, stress kan føre til muskelspenninger i nakken, noe som kan forårsake eller forverre nakkesmerter. Stress kan også henge sammen med hektiske perioder der man har vanskelig for å prioritere f.eks fysisk aktivitet, noe som kan ha en negativ innvirkning på nakkesmerter. Stresshåndteringsteknikker og avslapningsøvelser kan være nyttige i disse tilfellene.

Scroll to Top