Impingement Skulder

Impingement i skulder er en smertetilstand som kan oppstå når irritert vev, som sener eller slimposer blir klemt mellom overarms- og akromionbeinet. Dette fører til smerte, spesielt ved bevegelser av armen og mulig betennelse. Årsaker inkluderer ensidig eller uvant belastning, holdningsmønster og anatomiske avvik. Behandling kan omfatte hvile, fysioterapi og i noen få tilfeller kirurgisk inngrep for å gjenopprette normal funksjon og redusere ubehag. Tidlig behandling kan bidra til bedre resultater og forebygge et langvarig forløp.

Våre fysioterapeuter er dyktige på å finne ut av årsaken til dine skuldersmerter. Vi hjelper deg også i gang med riktig behandling og følger deg opp så lenge du har behov for det.

Hopp rett til:

Symptomer på impingement i skulder

Hvis du har impingement i skulderen kan du merke flere ulike symptomer. De vanligste inkluderer:

 • Smerter i skulderen, spesielt under aktiviteter som involverer løfting eller bevegelse av armen.
 • Begrenset bevegelighet, spesielt når du løfter armen over hodet eller ut til siden.
 • Smerter rundt skulderen, men også nedover overarmen.
 • Svakhet i skulderen, ofte når du prøver å løfte ting ut fra kroppen.
 • Smerter eller ubehag om natten hvis du ligger på den berørte siden.

Hvordan behandles skulderimpingement

Fysioterapeutisk behandling for skulderimpingement fokuserer på smertelindring, forbedring av bevegelighet og styrking av skuldermuskulaturen. Dette oppnås gjennom terapeutiske øvelser, manuell behandling og ergonomiske råd. Målet er å redusere symptomer, forbedre funksjon og forebygge tilbakefall.

Vanlige behandlingsteknikker inkluderer:

 • Rehabiliteringsøvelser på klinikken eller i hjemmet.
 • Mobilisering eller bløtvevsbehandling. 
 • Rådgivning rundt aktivitet, trening og jobb.

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 45 reviews
powered by Google
V VV V
11:47 16 Jun 24
Anbefales på det sterkeste!
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Impingement i skulderen oppstår når det er en klemming av bløtvev, ofte sener, mellom skulderbladets benstrukturer. Dette skjer vanligvis under bevegelse av armen og kan forårsake smerte og begrensning i bevegelighet. Tilstanden er ofte relatert til overbelastning og kan forverres av gjentatte over-hode-bevegelser.

Langvarige problemer i skulderen som impingement kan over tid lede til svekkelser i de senene som ligger tettest inn mot skulderleddet, fra “rotator cuff” muskulaturen. Det kan også bidra til inflammasjon av slimposer i skulderen. 

Behandling av skulderimpingement kan inkludere hvile, medisiner, fysioterapi, og i noen tilfeller injeksjoner. Fysioterapi fokuserer på å styrke skuldermusklene og forbedre bevegelighet. Kirurgi er idag sjeldent ved denne tilstanden da studier indikerer like gode resultater ved fysikalsk behandling.

Ja, det finnes spesifikke øvelser som kan hjelpe med å lindre symptomer på skulderimpingement. Disse øvelsene fokuserer på å styrke rotatorcuffen og andre skuldermusklene, samt forbedre fleksibiliteten og bevegelsesomfanget. Det er viktig å utføre disse øvelsene konsekvent for optimal effekt.

Forebygging av skulderimpingement kan innebære å unngå aktiviteter som legger unødvendig stress på skulderen, ved å opprettholde god holdning, og ved regelmessig å utføre øvelser som styrker skuldermusklene. Det er også viktig å ta pauser samt variere stilling hvis du utfører mye uvant ensidig arbeid som involverer skulderen.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Scroll to Top