Musearm

Musearm, refererer til smerte og ubehag i skuldre, nakke og armer som oppstår som følge av mus- og tastaturarbeid. Typiske symptomer inkluderer smerter og stivhet, samt nummenhet i armen i en del tilfeller. Tilstanden er vanlig blant kontorarbeidere. Siden tilstanden er en slags samlebetegnelse vil behandlingstiltakene variere basert på hvordan plagene arter seg.

Våre fysioterapeuter er dyktige på å stille riktig diagnose og avgjøre hva som er rett behandling. Vi  følger deg opp så lenge du har behov for det.

Hopp rett til:

Bli kvitt smerter i albuen og tennisalbue

Symptomer på musearm

Musearm gir ofte ubehag eller smerter i armen. Det kan hende du har musearm dersom du jobber mye på pc og kjenner deg igjen i noen av disse vanlige symptomene:

 • Smerter i arm, skulder eller nakke.
 • Stivhet i over- eller underarmsmusklene.
 • Nummenhet eller prikking i fingrene.
 • Svakhet i hånden.
 • Økt følsomhet i musklene.
 • Begrenset bevegelsesutslag i skulderleddet.

Hvordan behandles musearm

Hos våre fysioterapeuter kombinerer vi ulike tiltak for å oppnå best mulig behandlingseffekt. Helt sentralt er “belastningsstyring” som betyr å tilpasse aktiviteter for å ha kontroll på belastningen på albuen. Behandling fører til redusert smerte og forbedring av styrke i underarmens muskler og sener. Dette hjelper deg å komme tilbake til en normal hverdag så fort som mulig.

Vanlige behandlingsteknikker inkluderer:

 • Belastningsstyring
 • Strukturert hjemmetrening (tøying, styrke mm.)
 • Trykkbølgebehandling
 • Massasje og andre manuelle teknikker
 • Tydelige retningslinjer for aktivitet, trening og jobb.

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 45 reviews
powered by Google
V VV V
11:47 16 Jun 24
Anbefales på det sterkeste!
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Musearm refererer til smerter i armen, spesielt rundt håndledd, albue og skulder. Tilstanden oppstår ofte på grunn av repetitive bevegelser eller langvarig bruk av datamus og tastatur. Tilstanden kan skyldes irritasjon av en nerve i armen som gir diffuse og plagsomme smerter og symptomer.

Årsaker til musearm inkluderer dårlig ergonomi ved arbeidsplassen, langvarig skriving eller tastearbeid, gjentatte bevegelser i håndleddet, og bruk av vibrerende verktøy. Dårlig utstyr som mus og tastatur, samt uhensiktsmessige arbeidsstillinger, bidrar også.

Musearm kan være en langvarig tilstand hvis den ikke behandles riktig. Imidlertid kan mange oppleve bedring med riktig behandling og endringer i arbeidsvaner.

Hvis den ikke behandles, kan musearm føre til kronisk smerte og dysfunksjon i armene. Langvarig overbelastning kan kanskje føre til andre relaterte lidelser som tendinitt eller karpaltunnelsyndrom.

I de fleste tilfeller kan du først oppsøke fysioterapeut dersom du tror du har musearm. Dersom det er behov for å gjøre undersøkelser hos en lege, vil din terapeut henvise deg til fastlegen med info om hva som burde utredes. 

Tilpasninger kan inkludere ergonomisk utstyr som justerbare stoler, tastatur og mus, riktig skjermhøyde, og god belysning. Arbeidsstasjonens layout bør også fremme en naturlig og avslappet stilling.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Scroll to Top