Golfalbue

Har du smerter på innsiden av albuen kan det hende du har golfalbue, også kjent som medial epikondylitt. Albuesmertene oppstår ofte som følge av gjentatte belastninger på underarmens muskler og sener, spesielt ved aktiviteter som involverer grep og vridninger. Golfalbue kan ofte være vanskelig å bli kvitt, men med riktige grep så tidlig som mulig kan vi sørge for at plagene går over så fort som mulig.

Våre fysioterapeuter kan undersøke om du har golfalbue eller en annen smertetilstand i albuen. Vi hjelper deg raskt i gang med riktig behandling og følger deg opp så lenge du har behov for det.

Mann med golfalbue

Hopp rett til:

Golfalbue- Smerter på innsiden av albuen

Symptomer på golfalbue

Hvis du har golfalbue, vil du mest sannsynlig kjenne smerter og ømhet på innsiden av albuen. Her er noen av de vanligste symptomene:

 • Smerter på innsiden av albuen når du griper tak, holder eller løfter ting. 
 • Hånden kan føles svak, og det kan være vanskelig å gripe ordentlig.
 • Smerter nedover i muskulaturen i underarmen
 • Symptomene blir gjerne verre når du trykker på innsiden av albuen.

Hvordan behandles golfalbue

Behandling fører til redusert smerte, bedre grepsstyrke og toleranse for belastning. Hvert tilfelle litt forskjellig, så vi hjelper deg å forstå hva som er greit å gjøre, og hva bør du unngå. Nøkkelen til å lykkes ligger i å kombinere flere virkningsfulle tiltak for maksimal effekt.

Vanlige behandlingsteknikker inkluderer:

 • Manuelle teknikker
 • Trykkbølgebehandling 
 • Hjemmeøvelser (tøying, styrke mm.)
 • Tydelige retningslinjer for aktivitet, trening og jobb.

 

DSC03204

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 45 reviews
powered by Google
V VV V
11:47 16 Jun 24
Anbefales på det sterkeste!
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

For å bli kvitt golfalbue så raskt og effektivt som mulig er riktig behandling viktig. Vi lykkes best når behandlingen tar hensyn til flere viktige områder. 

 • Tilpasset aktivitetsnivå
 • Styrkeøvelser
 • Trykkbølgebehandling
 • Manuelle teknikker
 • Loggføring

I svært langvarige og vanskelige tilfeller kan injeksjoner eller kirurgi være anbefalt.

Golfalbue, eller medial epikondylitt, er en tilstand preget av smerte og betennelse på innsiden av albuen. Tilstanden kalles også medial epikondylalgia som betyr “smerter på innsiden av albue”. Den oppstår vanligvis som følge av overbelastning og gjentatte bevegelser, ikke nødvendigvis relatert til golf.

Golfalbue kan i noen tilfeller gå over av seg selv, men riktig behandling og tilpasning av aktiviteter kan fremskynde helingsprosessen.

Golfalbue anses som det vi kaller en “senebetennelse”. Begrepet er omstridt, og vi foretrekker i dag å omtale det som en smertetilstand i senevevet (en tendinopati). 

Trening med senebetennelse som golfalbue bør tilpasses og veiledes av en fagperson. Moderat trening kan være mulig, men overanstrengelse bør unngås for å ikke forverre tilstanden.

Varigheten av golfalbue varierer. Med riktig behandling og hvile kan noen oppleve lindring innen uker, mens andre kan ha symptomer i flere måneder. Ubehandlet er det ikke uvanlig at symptomene varer i mange måneder eller over ett år. 

Mens golfalbue påvirker den indre delen av albuen, påvirker tennisalbue den ytre delen. Årsakene og symptomene kan være forskjellige, selv om begge tilstandene er relatert til overbelastning.

Jobbing med golfalbue kan være mulig avhengig av alvorlighetsgraden. Tilpasninger, som bruk av støttebandasje og ergonomiske endringer, kan bidra til å lette arbeidsbelastningen.

Ja, man kan få golfalbue uten å spille golf. Tilstanden oppstår ofte på grunn av gjentatte belastninger i underarmen, uavhengig av aktiviteten, og kan påvirke alle som utfører repeterende hånd- og armbevegelser.

Golfablue er smerter på innsiden av underarm/albue

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Scroll to Top