Hofteartrose

Hofteartrose, også omtalt som slitasjegikt i hoften, er en progressiv leddsykdom som gradvis fører til nedbrytning av brusken i hofteleddet. Dette medfører symptomer som smerter, stivhet og begrenset bevegelighet, som særlig påvirker eldre, men også kan ramme yngre personer etter skader i hoften. Behandlingsstrategier for hofteartrose legger vekt på smertelindring, fysioterapi, vektkontroll, og i visse tilfeller, kirurgiske inngrep som hofteprotese.

Vårt team av fysioterapeuter besitter dybdekunnskap og erfaring i behandling av artrose, og vi har flere fysioterapeuter sertifisert i Aktiv A-programmet, spesielt utviklet for å gi oppdatert behandling og veiledning for artrosepasienter. Med denne tilnærmingen sikrer vi at våre pasienter mottar personlig tilpasset behandling.

hofteartrose

Hopp rett til:

Symptomer på Hofteartrose

Hofteartrose er preget av en rekke symptomer som oppstår på grunn av forandringer i hofteleddet. Pasienter med hofteartrose kan oppleve smerte og ubehag i forbindelse med aktivitet, men også en vedvarende smerte som kan påvirke hvile. Stivhet og redusert bevegelighet i hoften er vanlig, noe som kan gjøre daglige aktiviteter som å gå, bøye seg vanskelig. Typiske symptomer på hofteartrose inkluderer:

 • Smerter i hofteområdet eller i lysken.
 • Stivhet i hofteleddet, ofte merkbar om morgenen eller etter inaktivitet.
 • Redusert bevegelsesutslag i hoften.
 • En følelse av gnissing eller knasende lyd i hofteleddet.

Hvordan behandles hofteartrose

Behandling av hofteartrose hos våre fysioterapeuter fokuserer på å redusere smerte, øke bevegeligheten og styrke muskulaturen rundt hoften. Ofte omfatter dette skreddersydde øvelser og opplæring for å proaktivt takle tilstanden. Effektive behandlingsmetoder for hofteartrose omfatter:

 • Individualiserte trenings- og øvelsesprogrammer for å forbedre styrke og bevegelighet.
 • Oppdatert informasjon om hofteartrose.
 • Veiledning om aktive livsstilsendringer, bruk av hjelpemidler og aktivitetsjusteringer.
 • Manuelle terapiteknikker som bløtvevsbehandling og leddmobilisering for å lindre smerte og forbedre funksjonen.

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Årsakene til hofteartrose kan variere, men ofte inkluderer de en kombinasjon av aldersrelatert slitasje, genetiske faktorer, tidligere skader eller belastningsskader i hoften, og livsstilsfaktorer som overvekt og lite fysisk aktivitet.

Diagnosen av hofteartrose baseres typisk på en fysisk undersøkelse, pasientens symptomer og historie, samt eventuelt bildediagnostikk og fortrinnsvis røntgen.

Det finnes ingen kur for hofteartrose, men tilstanden kan håndteres effektivt gjennom forskjellige behandlingsmetoder. Målet med behandlingen er å lindre smerte, forbedre mobilitet og funksjon, og redusere progresjonen av sykdommen. Aktiv A er et nasjonelt program med hensikt å hjelpe pasienter håndtere sykdommen basert på internasjonale retningslinjer om behandling av artrose. 

Behandlingsalternativer for hofteartrose inkluderer fysioterapi med øvelser for å styrke musklene rundt hoften, smertelindring gjennom medikamenter, livsstilsendringer som vektreduksjon, og i alvorlige tilfeller, kirurgiske inngrep som hofteprotesekirurgi.

Selvhåndtering av hofteartrose kan inkludere regelmessig aktivitet og trening for å opprettholde muskelstyrke og leddbevegelighet, vektkontroll for å redusere belastningen på hoften, samt bruk av smertelindrende tiltak. Å delta i programmer som “Aktiv med Artrose” kan også gi verdifull kunnskap.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Scroll to Top