Hofte

Hoftesmerter og bekkensmerter er vanlige plager som kan oppstå fra en rekke årsaker. Hoftesmerter er ofte lokalisert i og rundt hofteregionen og kan skyldes problemer med hoftens ledd og omliggende strukturer som muskler og sener. Vanlige årsaker inkluderer artrose, senebetennelse og skader. Bekkensmerter, på den annen side, kan være mer diffus og påvirker området av nedre mage og lyske. Årsakene kan variere fra muskuloskeletale problemer til gynekologiske eller urologiske tilstander. Både hoftesmerter og bekkensmerter kan påvirke mobilitet og livskvalitet, og krever ofte medisinsk evaluering for riktig diagnose og behandling.

hoftesmerter

Les mer om:

Senebetennelse i hofta

Senebetennelse i hoften oppstår når sener rundt hoften blir irriterte, ofte på grunn av overbelastning eller repetitive bevegelser. De som sitter mye med beina i kryss er også mer utsatt for plager.

To vanlige symptomer på senebetennelse i hoften inkluderer:

  • Smerte i hoften eller lysken: En gradvis økende smerte som forverres ved aktivitet, og kan stråle ned langs låret.
  • Stivhet og redusert bevegelighet: En følelse av stivhet i hoften, spesielt om morgenen eller etter lengre perioder med inaktivitet, samt redusert bevegelighet.

Les mer om senebetennelse i hofta her.

hofteartrose

Hofteartrose

Hofteartrose er en degenerativ leddsykdom som fører til gradvis nedbrytning av brusken i hofteleddet. Denne prosessen kan ta mange år, og symptomene kan variere over tid. Noen personer med hofteartrose opplever betydelige smerter og stivhet, mens andre kanskje ikke har noen merkbare plager.

Kjenner du deg igjen i følgende symptomer, kan det hende du har hofteartrose. Risikoen øker med alderen, og tidligere skader eller operasjoner i hoften kan også øke sannsynligheten:

  • Vedvarende eller tilbakevendende smerte i hoften, som kan forverres etter lengre perioder med aktivitet eller etter å ha vært i ro.
  • Stivhet og redusert bevegelighet i hofteleddet, spesielt om morgenen eller etter å ha sittet stille en stund.
  • Smerte som stråler fra hoften til lysken, låret eller kneet.

På vår side kan du lese mer om årsaker, symptomer og behandling av hofteartrose.

Bekkensmerter

Bekkensmerter kan skyldes en rekke ulike årsaker, som problemer med muskulatur eller ledd, nervekomprimering, eller tilstander relatert til reproduktive organer. Smerter kan variere fra mild til alvorlig og kan påvirke både menn og kvinner.

To vanlige symptomer på bekkensmerter inkluderer:

  • Konstant eller periodisk smerte  i bekkenområdet kan variere fra en dyp, verkende følelse til skarp smerte.
  • Smerten kan forverres ved visse aktiviteter som å sitte, stå, gå, eller under seksuell aktivitet. 

Les mer om bekkensmerter her.

Lyskestrekk

Lyskestrekk

Lyskestrekk er en akutt strekkskade i adduktor-muskulaturen. Skaden oppstår når musklene i lyskeområdet blir akutt overbelastetm, ofte på grunn av plutselig bevegelse eller overstrekk under fysisk aktivitet som løping og hopping.

To vanlige symptomer på lyskestrekk inkluderer:

  • Smerte i lyskeområdet: En plutselig smerte i lysken som oppstår etter en brå bevegelse. 
  • Hevelse eller blåmerker: Noen ganger kan skaden føre til et lite, eller stort blåmerke i lyskeområdet.

Les mer om lyskestrekk her.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 45 reviews
powered by Google
V VV V
11:47 16 Jun 24
Anbefales på det sterkeste!
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Vanlige spørsmål om hofte og bekkensmerter

Hoftesmerter kan lokaliseres i og rundt hoften og lysken. Smerten kan også stråle til setet, låret, og noen ganger ned til kneet.

Ja, hoftesmerter kan noen ganger være refererte smerter fra ryggen. Problemer i nedre rygg, som ved prolaps eller isjias, kan føre til smerte som stråler til hoften.

Artrose i hoften kan føles som smerte og stivhet i hofteregionen, ofte forverret ved belastning som gange eller ståing. Smerten kan være verkende og konstant, og stivheten er mest merkbar etter perioder med inaktivitet.

Betennelse i hofta kan skyldes flere årsaker som overbelastning, skader, autoimmune sykdommer som revmatoid artritt, infeksjoner, eller tilstander som bursitt og senebetennelse.

Bekkensmerter kan føles som en dyp, verkende smerte i bekkenområdet. Det kan også inkludere skarp smerte, spesielt ved visse bevegelser, og kan stråle til ryggen, hoftene og lysken.

Ved bekkensmerter kan smerten være lokalisert i bekkenet, inkludert hoftene, lysken, nedre del av magen, og noen ganger ryggen. Smerten kan også påvirke områdene rundt kjønnsorganene og endetarmen.

Bekkensmerter kan oppstå på grunn av ulike årsaker, som muskelspenninger, betennelser, gynekologiske tilstander (for kvinner), urologiske problemer, skjelettmessige ubalanser, eller under graviditet. De kan også være forårsaket av skader eller overbelastning.

Scroll to Top