Nakkehodepine

Nakkehodepine, også kjent som cervikogen hodepine, er en type hodepine som stammer fra strukturer i nakken. Denne tilstanden er ofte forårsaket av problemer i øvre nakkeledd eller omkringliggende muskulatur. Typisk kjennetegnes nakkehodepine av smerte som starter i nakken og sprer seg til hode, ofte ledsaget av stivhet og begrenset bevegelse i nakken. Hodepinen er ofte ensidig. Behandling for denne typen hodepine er ofte meget effektivt. 

Våre fysioterapeuter er dyktige på skille på hodepine som stammer fra nakke og andre årsaker til hodepinen. Vi hjelper deg også i gang med riktig behandling og følger deg opp så lenge du har behov for det.

nakkesmerter og kink i nakken

Hopp rett til:

Symptomer på nakkehodepine

Nakkehodepine kjennetegnes av smerte som stammer fra nakken og sprer seg til hodet. Denne type hodepine er vanligvis ensidig og kan forverres ved bestemte nakkebevegelser eller vedvarende stillinger. Intensiteten og hyppigheten av smerten kan variere fra person til person. Typiske symptomer på nakkehodepine inkluderer:

 1. Smerte som stråler fra nakken til hodet, ofte på den ene siden.
 2. Stivhet og begrenset bevegelighet i nakken.
 3. Ømhet i nakke, skuldre eller hodebunn.
 4. Smerte som forverres ved bevegelse eller ved å holde hodet i en stilling over tid.

Hvordan behandles nakkehodepine

Hos våre fysioterapeuter kombinerer vi ulike tiltak for å oppnå best mulig behandlingseffekt. Behandling av nakkehodepine fokuserer på å lindre smerte, forbedre nakkefunksjonen og redusere frekvensen av hodepineepisoder. Dette oppnås gjennom en kombinasjon av manuell terapi, øvelser og rådgivning om ergonomi og livsstilsendringer. Behandling kan ofte inkludere:

  • Manuell terapi: Inkluderer teknikker som massasje og mobilisering for å lindre smerte og øke mobiliteten i nakken.
  • Spesifikke øvelser: Tilpassede øvelser for å styrke og stabilisere musklene i nakke og skulderregionen.
  • Avspenningsteknikker: Metoder for å redusere muskelspenninger og stress, som kan bidra til nakkehodepine.

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Nakkehodepine er ofte karakterisert ved smerte som starter i nakken og sprer seg til hodet, vanligvis på én side. Denne smerten kan forverres av spesifikke nakkebevegelser eller -holdninger.

Årsaker kan variere, men mulige årsaker kan være stivhet i øvre del av nakken, muskelspenninger, dårlig holdning som ved ensidig belastning eller stress.

Ja, nakkehodepine kan behandles effektivt av en fysioterapeut. Vanlig behandling inkluderer ofte en miks av manuell bejandling, rådgivning og spesifikke øvelser. 

Ja, stress kan være en bidragende faktor for forverring eller opprettholdelse av plagene. 

Hvis hodepinen er vedvarende, alvorlig, eller ledsaget av andre symptomer som svimmelhet, synsforstyrrelser, eller svakhet i armer eller ben, bør du oppsøke lege.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Scroll to Top