Muskelstrekk

Muskelstrekk, eller muskelavrivning, er en vanlig skade som oppstår når en muskel strekkes utover sin kapasitet og opplever delvis eller fullstendig ruptur i muskulaturen. Dette kan skje under aktiviteter som krever plutselige bevegelser eller overdreven bruk. Symptomer inkluderer smerte, hevelse, og begrenset bevegelighet i det berørte området. 

Våre fysioterapeuter er dyktige på å skille mellom strekkskader og andre tilstander som f.eks senebetennelse. Vi hjelper deg også i gang med riktig behandling og følger deg opp så lenge du har behov for det.

Beinhinnebetennelse (MTSS)

Les mer om:

Lyskestrekk

Lyskestrekk er en akutt strekkskade i adduktor-muskulaturen. Skaden oppstår når musklene i lyskeområdet blir akutt overbelastetm, ofte på grunn av plutselig bevegelse eller overstrekk under fysisk aktivitet som løping og hopping.

To vanlige symptomer på lyskestrekk inkluderer:

  • Smerte i lyskeområdet: En plutselig smerte i lysken som oppstår etter en brå bevegelse. 
  • Hevelse eller blåmerker: Noen ganger kan skaden føre til et lite, eller stort blåmerke i lyskeområdet.

Les mer om lyskestrekk her.

Lyskestrekk
Hamstringstrekk

Strekk i hamstring

En hamstringstrekk oppstår når musklene på baksiden av låret får en delvis eller komplett ruptur i forbindelse med en akutt overbelastning. Typiske symptomer inkluderer:

  • Skarp smerte eller ubehag på baksiden av låret under fysisk aktivitet.
  • Mulig blåmerke på baksiden av låret

Les mer om strekk i hamstring her.

Strekk i leggen

Muskelstrekk i leggen forekommer oftest i tykkleggen (baksiden). Skaden oppstår som følge av en akutt overbelastning f.eks når man løper til bussen uten oppvarming, i harde intervalløkter eller mot slutten av en lang løpetur.

Kjenner du deg igjen i følgende symptomer, kan det hende du har en muskulær strekk i leggen:

  • Skarp, plutselig smerte i leggmuskelen, ofte opplevd under aktivitet som løping eller hopping.
  • Følelse av “rykk” eller krampe i leggmuskelen.
    Smerter, ømhet, og noen ganger hevelse i leggmuskelen.
Les mer om muskelstrekk i leggen her.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 45 reviews
powered by Google
V VV V
11:47 16 Jun 24
Anbefales på det sterkeste!
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Vanlige spørsmål om muskelstrekk

En muskelstrekk-skade, også kjent som en strekk, er en skade der muskelfibre ryker på grunn av overstrekk. Dette kan variere fra en mild strekk til en fullstendig avrivning.

Symptomer inkluderer smerte ved bruk av den skadede muskelen, hevelse, blåmerker, og redusert muskelstyrke eller bevegelighet.

Tilhelingstiden varierer avhengig av skadens alvorlighetsgrad, men kan vare fra noen dager til flere uker. Alvorlige muskelstrekk kan kreve flere måneder for full restitusjon.

Ja, forebygging er mulig. Vanlige tiltak inkluderer riktig oppvarming før fysisk aktivitet, gradvis økning i treningsintensitet, og regelmessige strekkøvelser.

Ja, det finnes spesifikke øvelser som kan hjelpe med å gjenopprette styrke og fleksibilitet i den skadede muskelen. En fysioterapeut kan gi et skreddersydd treningsprogram basert på din spesifikke skade og gjenopprettingsbehov.

Scroll to Top