Rotator cuff smerter

Rotator cuff smerter oppstår vanligvis i skulderen som følge av skade eller overbelastning av musklene og sener som omgir og stabiliserer leddet. Dette kan føre til smerte, svekkelse og redusert bevegelighet i skulderen. Typiske årsaker inkluderer repetitive bevegelser, uvant arbeid eller idrettsskade. Våre fysioterapeuter kan undersøke skulderen din og gi deg riktig behandling. 

Hopp rett til:

Symptomer på rotator cuff smerter

Følgende symptomer kan oppstå dersom du har rotator cuff smerter:

 • Skuldersmerter ved løft av armen
 • Smerter i skulderen når du sover på siden
 • Redusert bevegelighet og stivhet i skulderen
 • Svakhet i armen, spesielt ved tunge løft
Symptomene kan variere fra person til person, og noen kan oppleve andre tegn. Ved mistanke om rotator cuff problemer kan våre fysioterapeuter hjelpe deg ved å gjøre en grundig undersøkelse og gi deg riktig behandling.

Hvordan behandles rotator cuff smerter

Behandlingen vil bestå av symptomlindring og å gjenvinne skulderens funksjon. For å oppnå dette benyttes ofte:

 • Veiledning og råd om videre bruk av armen
 • Treningsøvelser for økt funksjon, styrke og bevegelighet
 • Manuelle teknikker, for eksempel massasje og manipulasjonsteknikker av skulderleddet
Valg av behandling og hvordan behandlingen utføres varierer mye. Oppsøk en av våre fysioterapeuter for å få en behandling som passer deg og din plage.

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Varigheten av smerter i rotator cuffen kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av skaden, behandlingsmetoder og individuelle faktorer som helse, alder og aktivitetsnivå. Noen personer kan oppleve akutte smerter som går over i løpet av noen uker med riktig behandling, mens andre kan ha mer langvarige smerter som varer i flere måneder eller til og med år. Det er viktig å få grundig evaluering og behandling av en kvalifisert helsepersonell for å adressere smerter og bidra til en raskere bedring.

Det avhenger av flere faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av symptomene, responsen på konservative behandlinger som fysioterapi og smertestillende medikamenter, samt fysioterapeutens kliniske vurdering.

En MR undersøkelse kan være nyttig hvis det er mistanke om alvorlig skade, eksempelvis en ruptur i rotator cuffen, eller hvis symptomene forverres ved konservativ behandling.

Fysioterapeuten utfører først en grundig klinisk undersøkelse før det vurderes om MR undersøkelse er nødvendig. 

Beslutningen om å utføre kirurgi for rotator cuff smerter avhenger av flere faktorer, inkludert alvorlighetsgraden av skaden, responsen på ikke-kirurgisk behandling, graden av funksjonell begrensning og pasientens mål og preferanser. Kirurgi kan vurderes når ikke-kirurgiske behandlinger som fysioterapi, medisiner og injeksjoner ikke gir tilstrekkelig lindring av smerte og forbedring av funksjonen. Det anbefales å diskutere alle behandlingsalternativene nøye med en fysioterapeut eller lege for å ta en informert beslutning basert på den individuelle situasjonen.

Rotatormansjetten, rotatorkappen eller rotatorcuffen refererer til samme muskelgruppe bestående av fire muskler i skulderen, der senene kan oppleve rifter eller slitasje.

Rotator cuffen består av fire muskler i skulderen:

 1. Supraspinatus: Ansvarlig for abduksjon (hevning) av armen fra kroppen og initiell fase av armhevning.
 2. Infraspinatus: Utfører utadrotasjon av armen og hjelper til med å stabilisere skulderleddet under bevegelser som kaster eller roterende handlinger.
 3. Teres minor: Arbeider sammen med infraspinatus for å utføre utadrotasjon av armen og bidrar til skulderstabilitet under bevegelser som involverer kraftig rotasjon.
 4. Subscapularis: Ansvarlig for innadrotasjon av armen og stabiliserer skulderleddet under aktiviteter som kasting eller bærer tunge gjenstander.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Scroll to Top