Prolaps i nakken

Prolaps i nakken, også kjent som en nakkeskiveprolaps er en tilstand der en av skivene mellom nakkevirvlene blir skadet og presser på nerver i nakken. Dette kan føre til smerter i nakke og armer, samt følelse av nummenhet, prikking, eller svakhet. Behandlingen varierer, men kan inkludere fysioterapi, medisiner, og i noen tilfeller kirurgi, avhengig av hvor alvorlig tilstanden er og hvordan den påvirker deg.

Våre fysioterapeuter er dyktige på å skille mellom prolaps i nakken og andre årsaker til nakkesmerter. Vi hjelper deg også i gang med riktig behandling og følger deg opp så lenge du har behov for det.

Smerter i nakken

Hopp rett til:

Symptomer på nakkeprolaps

Prolaps i nakken kan føre til ulike typiske symptomer, kjenner du deg igjen ved noen av punktene nedenfor:

 1. Smerte og stivhet i nakken.
 2. Utstrålende smerte til skuldre, armer, eller fingre.
 3. Nummenhet eller prikking i armer, hender eller fingre.
 4. Muskelsvakhet i armer eller hender.

Hvordan behandles prolaps i nakken

Hos våre fysioterapeuter kombinerer vi ulike tiltak for å oppnå best mulig behandlingseffekt. Behandling for prolaps i nakken fokuserer på å redusere smerter, øke bevegeligheten, og styrke muskulaturen i nakken. Fysioterapien kan omfatte en kombinasjon av manuelle teknikker, øvelser og rådgivning for å fremme tilheling og forebygge tilleggsplager. De vanligste behandlingstiltakene inkluderer:

 1. Manuell terapi: Bløtvevsbehandling eller mobiliseringsteknikker.
 2. Øvelsesterapi: Spesifikke øvelser for å styrke og stabilisere nakke- og skuldermuskulaturen.
 3. Tøyninger: Øvelser for å øke fleksibiliteten og redusere spenninger i musklene.
 4. Rådgivning og ergonomiveiledning.

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Varigheten av et nakkeprolaps kan variere betydelig fra person til person. Mange opplever  bedring innen 4-16 uker. I noen tilfeller, spesielt ved mer alvorlige prolaps, kan symptomene vedvare lenger og kreve en mer omfattende behandling.

Ja, nakkeprolaps går i de aller fleste tilfeller over av seg selv gjennom kroppens naturlige helingsprosesser, men variasjonen i tidsforløp er stor. Noen tilfeller krever mer omfattende behandling. 

Ved nakkeprolaps bør man oppsøke lege ved kraftige symptomer, store eller økende lammelser i muskulaturen i armene eller ved manglende tarm/blærekontroll. Det kan også være fint å gå bekreftet diagnosen og få veiledning hos en fysioterapeut ved mistanke om nakkeprolaps. 

Alle kan få nakkeprolaps men det er vist at det finnes faktorer som øker sannsynligheten. Familiære faktorer, medfødte forandringer i rygghvirlene, store traumer og livsstilsfaktorer som for eksempel røyking er vist å være risikofaktorer. 

Diagnosen av nakkeprolaps stilles vanligvis gjennom en kombinasjon av pasientens symptomhistorikk, fysisk undersøkelse, og eventuell bildediagnostikk. Ved bildediagnostiske undersøkelsemetoder brukes magnetisk resonansbilder (MR) ved mistanke om prolaps.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Scroll to Top