Kneartrose

Kneartrose, også kjent som slitasjegikt i kneet, er en degenerativ leddsykdom som gradvis bryter ned brusken i kneleddet. Denne tilstanden fører til smerter, stivhet og redusert bevegelighet, og påvirker ofte eldre personer, men kan også ramme yngre etter skader i kneleddet. Behandlingen fokuserer på smertelindring, fysioterapi, vektkontroll og i noen tilfeller kirurgiske inngrep, som kneprotese.

Våre fysioterapeuter har omfattende erfaring og kunnskap om anbefalte behandlingsmetoder ved artrose. Vi har også flere Aktiv A sertifiserte (et utdanningsprogram om artrose)  fysioterapeuter på klinikken. 

Hopp rett til:

Symptomer på kneartrose

Kneartrose, tidligere omtalt som slitasjegikt, forårsaker en rekke symptomer som utvikler seg gradvis og påvirker kneets funksjon. Det starter ofte med milde symptomer, som kan øke til mer markant smerte og stivhet over tid. Symptomer forverres typisk etter perioder med hvile, som etter søvn eller langvarig sittende. De mest vanlige og tydelige tegnene på kneartrose inkluderer:

 • Vedvarende eller tilbakevendende smerter i kneet.
 • Stivhet i kneet, spesielt etter hvile.
 • Begrenset bevegelsesutslag i kneleddet.
 • Hovenhet og ømhet rundt kneet som ved inflammasjon.

Hvordan behandles kneartrose?

Behandling av artrose hos våre fysioterapeuter fokuserer ofte på å lindre smerter, forbedre bevegelighet og styrke musklene rundt det berørte leddet. Gjennom behandlingstilbudet “Aktiv med Artrose” tilbys pasienter et spesialisert program som kombinerer øvelser og utdanning for å aktivt håndtere tilstanden. Dette tilbudet er en integrert del av en omfattende behandlingsplan. Noen vanlige tiltak for behandling av artrose inkluderer:

 • Tilpasset fysisk trening og øvelsesprogrammer.
 • Oppdatert informasjon om artrose 
 • Rådgivning rundt aktivitet, hjelpemidler og livsstil. 
 • Manuelle teknikker som bløtvevsbehandling eller leddmobilisering. 

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Kneartrose kan skyldes en rekke faktorer, inkludert aldring, genetisk predisposisjon, tidligere skader i kneet, langvarig belastning eller stress på kneleddet, og fedme. Disse faktorene bidrar til slitasje av brusken, noe som fører til symptomer på artrose.

Diagnose av kneartrose innebærer vanligvis en kombinasjon av fysisk undersøkelse, pasientens sykehistorie, og eventuell billeddiagnostikk som røntgen. Typiske tegn inkluderer smerter og stivhet i kneet, spesielt etter perioder med inaktivitet, og en redusert evne til å bevege kneet fullstendig. En fysioterapeut kan ofte stille denne diagnosen ved en klinisk undersøkelse.

Det finnes ingen kur for kneartrose, men tilstanden kan håndteres effektivt gjennom ulike behandlinger. Målet med behandlingen er å lindre symptomer, forbedre leddfunksjonen, og forsinke progresjonen av sykdommen.

Livsstilsendringer som kan hjelpe med kneartrose inkluderer å opprettholde en sunn vekt for å redusere belastningen på kneleddet, regelmessig aktivitet eller trening for å styrke musklene rundt kneet anbefales.

Behandlingsmuligheter for kneartrose omfatter fysioterapi, som kan inkludere øvelser og manuell terapi for å forbedre bevegelighet og styrke. Smertestillende og anti-inflammatoriske medikamenter kan brukes for å kontrollere smerter. I mer alvorlige tilfeller kan ledderstatningskirurgi være en mulighet. Dessuten, programmer som “Aktiv med Artrose” tilbyr en strukturert tilnærming til selvstendig håndtering av tilstanden.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Scroll to Top