Kink i nakken

Kink i nakken, også kjent som akutte nakkesmerter, er en vanlig plage som kan påvirke personer i alle aldre. Dette ubehaget oppstår ofte etter en unormal stilling under søvn, langvarig belastning, eller som følge av stress. Symptomene inkluderer smerte og begrenset bevegelighet i nakken. Selv om det vanligvis ikke er alvorlig, kan det være svært ubehagelig og påvirke daglige aktiviteter. Behandling og forebyggende tiltak kan bidra til lindring og forhindre gjentakelse.

Våre fysioterapeuter er dyktige på å skille mellom kink i nakken og andre årsaker til nakkesmerter. Vi hjelper deg også i gang med riktig behandling og følger deg opp så lenge du har behov for det.

Smerter i nakken

Hopp rett til:

Symptomer på kink i nakken

Kink i nakken er preget av flere symptomer som kan variere i intensitet og varighet. De vanligste inkluderer:

 • Smerte i nakken: Ofte skarp eller verkende som forverres ved bevegelse.
 • Redusert bevegelighet: Stivhet som begrenser evnen til å vri eller bøye hodet normalt.
 • Muskelstramhet: Følelse av stramme eller ømme muskler rundt nakken.
 • Hodepine som følge av nakkesmertene. 

Hvordan behandles kink i nakken

Hos våre fysioterapeuter blir behandling av kink i nakken tilpasset dine spesifikke behov og symptomer. Behandlingen fokuserer på å lindre smerte, forbedre mobilitet og styrke muskulaturen for å forebygge fremtidige episoder. Det vil ofte  bli brukt en kombinasjon av manuelle teknikker og øvelser.

De vanligste behandlingene inkluderer:

 • Manuell terapi: Teknikker som for eksempel massasje, mobilisering eller tøyninger for å redusere smerte og øke bevegelighet.
 • Øvelser: Spesifikke øvelser for styrke, bevegelighet eller avspenning.
 • Veiledning om ergonomi og holdning: Råd om hvordan man kan justere arbeids- og sovestillinger i tilfeller der dette er relevant.

Når bør du oppsøke behandling?

Du kan spare deg for mye tid og frustrasjon ved å oppsøke riktig hjelp til rett tid. Dersom du har smerter, stivhet, svakhet eller andre symptomer og i tillegg kan svare “ja” på ett av spørsmålene nedenfor, anbefaler vi deg å oppsøke behandling nå:

 • Kraftige smerter
 • Symptomene har vedvart over en uke uten tydelig bedring
 • Symptomene hindrer deg fra sove normalt, gå på jobb eller delta på trening. 
 • Symptomer som gjør deg bekymret.

Du skal også vite at vi hjelper folk med både store og små plager. Vi tar deg på alvor uansett omfanget av problemet. 

Bruk din helseforsikring hos oss

Helseforsikring dekker ofte behandling hos fysioterapeut hvis du får behov for dette.

Vi har avtaler med de fleste forsikringsselskaper som tilbyr forsikring. Bestill time via forsikringsselskapet sin app eller ring oss på 40431040 hvis du har noen spørsmål angående din forsikring. 

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Sandvika Fysioterapi
4.9
Based on 44 reviews
powered by Google
Eivind ThorpEivind Thorp
07:23 25 Oct 23
God og profesjonell behandling
Marlyn Abalorio SvarveMarlyn Abalorio Svarve
20:43 21 Oct 23
Terje VegsundTerje Vegsund
13:02 20 Oct 23
Hyggelig opplevelse/møte med fysioterapeut som så absolutt kunne jobben sin
MatchiMatchi
11:16 20 Oct 23
Andris SkatteboAndris Skattebo
14:22 18 Aug 23
Hyggelig prat og god behandling!
Stig RandsborgStig Randsborg
12:43 19 Jul 23
Grundig og dyktig i analysen i første time. Veldig god oppfølging i timene etterpå. Behandlingen gir god utbytte og hjelper.
Sverre StroemmeSverre Stroemme
10:15 28 Jun 23
Svært hyggelige folk med masse kunnskap som tilsynelatende tar særdeles godt vare på sine kunder.Anbefales på det varmeste.Mvh,Sverre
Karen Marie DaasvandKaren Marie Daasvand
19:38 27 Jun 23
Helt fantastisk behandling. Føler meg MYE bedre! 😊
Eystein BuenEystein Buen
09:24 08 May 22
Fikk veldig god hjelp til å lindre tennisalbue i form av treningsprogram, loggføring/oppfølging og trykkbølgebehandling. Kommer tilbake i fremtiden dersom andre plager skulle oppstå. Ekstremt fornøyd!
Håkon Haugholt-DaleHåkon Haugholt-Dale
14:22 08 Mar 22
Jeg har følt meg godt ivaretatt av fysioterapeut fra første time. Etter første konsultasjon ga han et godt bilde av hva slags skadet jeg hadde, noe som ble bekreftet med MR bilder. Jeg kom derfor raskt i gang med øvelser og anbefalinger for prosessen mot heling av tretthetsbrudd. Har vært jevnlig til sjekk siste halve året og blitt oppmuntret på veien. Anbefaler dem virkelige.
Ole Kristian UdnesOle Kristian Udnes
12:49 08 Oct 21
Jeg er veldig godt fornøyd med behandlingen hos Sandvika Fysioterapi. En vond skulder som ikke var altfor plagsom men som likevel trengte behandling. De lokaliserte problemet raskt og jeg fikk øvelser underveis som gjorde at jeg gradvis ble bedre. Behagelig og god service!
Flavio KaiserFlavio Kaiser
12:01 13 Jan 21
Hyggelig, kompetent og bra oppfølging!Hadde smerter i skulderen som var litt av og på i i flere måneder om ikke noen år før jeg gikk til fysioterapeuten Wiktor. Han viste meg noen øvelser som jeg skulle gjennomføre hver/annenhver dag. Magisk: Smertene forsvant ganske fort og nå, mer en et halv år senere, har de ikke kommet tilbake. Anbefales sterkt!
Joaquin PoggiJoaquin Poggi
22:59 20 Jan 20
Jeg var usikker på om jeg trengte behandling, men dro til fysioterapeut Steinar etter ca 1 mnd med sterke knesmerter. Etter undersøkelsen lærte han meg noen enkle øvelser som jeg gjorde akkurat som planlagt. Øvelsene var vonde til å begynne med, men ila noen uker var kneet mye bedre. Nå har det gått 5 mnd og kneet er fortsatt helt smertefritt. Mildt sagt veldig fornøyd!
Norun HeggelundNorun Heggelund
09:48 10 Aug 19
Veldig godt fornøyd. Faglig dyktig og hyggelig fysioterapeut.
henok arayahenok araya
06:51 06 Aug 19
Jostein RummelhoffJostein Rummelhoff
18:01 19 Nov 18
Dette var meget bra. Dyktig fysioterapeut som var skånsom, effektiv og kunnskapsrik. Takk for flott veiledning og oppfølging. 🙂
js_loader

Spørsmål og svar

Kink i nakken varer vanligvis fra et par dager til en til to uker. Det er vanlig å ha lettere “restsymptomer” i en periode utover dette. Hvis smertene vedvarer utover en til to uker eller ikke forbedres med selvbehandling, kan det være lurt å konsultere en fysioterapeut, lege eller annen relevant helsepersonell.

 
 
 
 

Når man bør gjenoppta normal aktivitet etter en kink i nakken avhenger av flere faktorer. Som en generell regel, er det anbefalt å vende tilbake til vanlige aktiviteter gradvis så snart smertene tillater det, uten å forverre tilstanden. Det er viktig å lytte til kroppen og uten å unngå å bli passiv.

Det ser ut til at regelmessig fysisk aktivitet og lite stress i hverdagen er viktige faktorer for å unngå nakkesmerter. I tillegg kan god ergonomi samt unngå langvarige statiske stillinger eller overbelastning være nyttige tiltak.

Ja, selv om smertene som oftest går over av seg selv i løpet av kort tid. Vanlig behandling inkluderer ofte strekk- og styrkeøvelser, og manuell behandling kan også være svært hjelpsomt for å lindre symptomer og forbedre mobilitet.

Det er anbefalt å oppsøke helsepersonell for kink i nakken hvis smertene er intense, vedvarer over lengre tid uten forbedring, eller hvis du opplever tilleggssymptomer som svimmelhet, nummenhet, eller svakhet i armer eller ben. Det er også viktig å søke medisinsk hjelp hvis nakkesmerten skyldes en skade, som et slag mot hodet eller en fallulykke, for å utelukke alvorligere skader.

Her finner du oss

Sandvika Fysioterapi holder til i Rådmann Halmrasts vei 18, rett ved buss- og togstasjonen i Sandvika. 

Vi er en helprivat klinikk som spesialiserer oss på fysioterapi og trening.

Scroll to Top