Akutte ryggsmerter omtales ofte som kink i ryggen, hekseskudd eller lumbago. "Akutte" betyr egentlig bare at plagene ikke har vedvart i over 6 uker. De aller fleste akutte korsryggsmerter går over av seg selv etter noen få uker.

 

Har du hatt smerter i ryggen i lenger tid enn dette eller er du usikker på symptomene? Bestill time for grundig undersøkelse og behandling ved behov.

Har ikke "kinken" gitt seg eller lurer du på om årsaken kan være noe annet?
Ta kontakt for undersøkelse og eventuelt behandling!

Årsak til akutte korsryggsmerter

Ved akutte korsryggsmerter uten sykdom eller irritasjon i nerverøttene kalles dette lumbago eller uspesifikke korsryggsmerter. Dette står for ca 80-90% av alle tilfeller med smerter i ryggen. Årsaken til at man plutselig får disse smertene i ryggen er ikke kjent selv om det finnes flere teorier på hvorfor dette skjer. 

 

Denne tilstanden bedres som tidligere nevnt oftest av seg selv i løpet av kort tid. Muskulatur er ofte smertefull og kan kjennes stiv ut, og kanskje føles ryggen låst ut i en stilling på grunn av dette.

 

Hvis smertene ikke har bedret seg spontant i løpet av noen uker kan det være lurt å ta kontakt. Det er oftest enklere å gjøre noe med problemet før det blir langvarig!

 

Ved en undersøkelse hos oss kartlegger vi årsaken til smertene dine samtidig som vi prøver å utelukke andre mere alvorlige tilstander eller tilfeller da nerverøttene er påvirket. Uansett om det er indikasjon for behandling eller ikke vil du få informasjon og evidensbaserte råd om hvordan du kan forholde deg til ryggsmertene mens de står på. 

 

Behandling vil være individuellt tilpasset basert på undersøkelsen og dine mål med behandling! 

 

Bestill Time